“Ebre: Musica & Patrimoni” per l’Agrupació Musical de Godall

· 12 de setembre: “Ebre: Musica & Patrimoni”. A les 19’00 h “Vil·lars Mil·lenaris Musicats” a l’Àrea d’Oliveres Mil·lenàries del Pou de les Piques (Accés senyalitzat des de Godall TV- 3313)
*La xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials del SAM (Servei d’Atenció Museística) de les Terres de l’Ebre encapçalat pel Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta i el Departament de Cultura va engegar l’any passat un programa d’activitats amb la idea d’unir Art i Patrimoni o Música i Patrimoni. L’any passat vam participar d’aquest iniciativa amb Art, acollint escultures sonores al nostre Centre d’Interpretació de la Serra de Godall, aquest any tocava unir música i patrimoni.
Godall destaca pel seu patrimoni natural. És un poble eminentment agrícola que basa la seva economia en el conreu de l’olivera i destaca pels seus bells paisatges: fonts, pous, coves i serra.
Per participar d’aquesta iniciativa calia unir, doncs, música i natura, i, es va pensar que, com no podia ser d’una altra manera, la música l’havia de posar la banda de música de l’Agrupació Musical de Godall. Calia relacionar patrimoni natural i música, per això que millor que les oliveres mil·lenàries i el repertori de la banda amb jotes que és una música i un ball que va acompanyar durant molts d’anys als godallencs i godallenques en moments d’oci com ara la Festa Major. Malauradament la guerra civil va aturar aquesta manifestació popular, com moltes d’altres coses, però des de fa uns anys s’ha tornat a recuperar. 
Amb tot, la banda de l’Agrupació Musical de Godall oferirà aquest concert gens convencional a l’Àrea d’Oliveres Mil·lenàries del Pou de les Piques, coincidint amb la inauguració d’aquest espai. En finalitzar el concert hi haurà un tas d’olis de diverses varietats. D’aquesta manera donarem a conèixer la riquesa natural, gastronòmica i cultural del nostre poble.
La tradició del conreu de l’olivera al nostre petit municipi des de temps molt llunyans i la tradició de la música de banda es donaran la mà i oferiran un espectacle cultural únic. 
Tenint com a escenari uns arbres que han viscut centenars d’anys, essent testimoni de tot tipus d’esdeveniments segur que no els sorprendrà la música de la nostra banda amb la seva màgia i sigularitat. 
Música, paisatge i cultura popular ens acaronaran suaument i ens proporacionaran un espectacle extraordinari i original.


espot de l’AMG per a TV3

més fotos: