6nes Jornades Musicals de l’Agrupació Musical de Godall

Un any més l’Agrupació Musical de Godall organitza les Jornades Musicals. Aquesta edició serà la sisena, i, del 4 al 16 de juliol, es realitzaran un seguit d’activitats gratuïtes, pensades i obertes a tot tipus de públic (sigui o no membre de l’AMG) tot i que amb places limitades, i, tenint preferència els alumnes i músics de l’AMG.
Al llarg d’aquests dies els alumnes de l’Escola de l’AMG, i tots aquells músics i persones interessades en el món de la música i la cultura, podran gaudir d’un seguit d’activitats que hem preparat: batucades, tallers, cinema, iniciació a la música per als més petits, etc. Les Jornades, com ja és habitual, culminaran amb un concert a un espai emblemàtic, i, a l’aire lliure, del municipi, on es mostrarà el result del treball realitzat.
En aquesta edició hem volgut posar èmfasi en la música tradicional de banda i en aquelles peces que sovint es tracten amb més rapidesa. La idea és aprofundir més i millor en les peces, sobretot, destinades a cercavila per a que els músics les coneguen i les interpreten millor, ja que sovint es centra el treball en preparar les diferents peces que han d’interpretar-se al concert i aquestes es deixen a un segon pla.
Volem, a més, reivindicar la importància de la música de banda que tant al nostre municipi com a la majoria de les Terres de l’Ebre i a alguns de la demarcació de Tarragona constitueixen un dels elements de cultura popular amb més valors socials i etnològics. La música de banda és sinònim de festa, de celebració i ha donat i dóna personalitat pròpia a les festes majors, de carrer, a les processons, etc. forma part de la nostra cultura, de la nostra societat i del nostre tarannà. Des del segle XIX i fins avui, les bandes han estat presents a les Terres de l’Ebre, ens han acompanyat en les diferents celebracions, han ajudat a combatre l’analfabetisme a través de la formació que impartien i han ajudat a apropar i conèixer la música a tothom.
Una tasca molt lloable que cal recordar, mantenir i continuar. Això últim un xic complicat degut al context econòmic de crisi que estem vivint.
Des de l’Agrupació Musical de Godall i amb el suport puntual de l’Ajuntament de Godall, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona, hem pogut fer possible una any més aquestes Jornades que contribuïran, una vegada més a donar conèixer la música tradicional i la cultura popular.
Novament demostrarem que la cultura, en el nostre cas, la música, contribueix a la prosperitat, a la cohesió social, a la singularitat i a la creativitat i ens ajuda a ser més lliures.
No volem ser presumptuosos, però estem cofois de poder oferir una nova edició d’aquestes Jornades així com la formació continuada de la nostra Escola de Música, tenir una Banda Juvenil i la banda pròpiament dita…
Som petits, no disposem de la logística ni les infrastuctures de les grans formacions però la nostra tasca constant i continuada ens permet oferir esdeveniments senzills però correctes i d’una enorme qualitat.
*Més informació de les 6nes Jornades Musicals
amgodall@gmail.com
619 018 798
Agrupació Musical de Godall